На Черкащині відкрили музей Гулака-Артемовського

— 17 лютого 2010, 11:35

У райцентрі Городище Черкаської області відкрили музей засновника української класичної музики, актора і співака, автора першої національної опери "Запорожець за Дунаєм" Семена Гулака-Артемовського, передає "Інтерфакс".

Ініціатором відкриття музею стала нащадок роду Гулаків - пенсіонерка Ольга Олексіївна Шляхова.

Для розміщення музейної експозиції відділ культури і туризму Городищенської райдержадміністрації орендував у територіальному управлінні державної судової адміністрації колишнє приміщення райсуду.

Вагомий внесок для оновлення експозиції музею зробили Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької, Харківський державний академічний театр опери та балету ім. Лисенка, а також ряд місцевих спонсорів.

Раніше музей Степана Гулака-Артемовського існував у Городище (з 1968 року) і навіть носив звання народного, не дивлячись на те, що останні роки тулився у пристосованій невеличкій кімнатці районного центру культури та дозвілля.

На тому місці, де колись стояв будинок Гулак-Артемовсього встановлено пам'ятний знак, а в центрі міста - пам'ятник Гулаку-Артемовському.

Реклама:

Головне сьогодні