З'явився перший довідник про українські ботсади і дендропарки

— 17 лютого 2010, 17:37

Довідник безкоштовно роздаватимуть у бібліотеки та всім, хто цікавиться екологічним туризмом, передає "Німецька хвиля".

У новій книзі можна знайти дані про історію створення та розвитку, а також сучасний стан всіх 26 ботанічних садів та 17 дендропарків в Україні.

Раніше ці відомості були доступні лише науковцям, нині упорядники довідника сподіваються, що він приверне увагу громадськості до потреби збереження українських заповідних територій та сприятиме збільшенню кількості туристів.

Експерт з комунікацій спільного проекту Програми розвитку ООН в Україні та Глобального Екологічного Фонду "Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні" Олена Семенова розповіла, що книга видана накладом 2 тисячі примірників, поки лише українською мовою, однак у майбутньому не виключає, що довідник перекладуть і на англійську.

"Люди, прочитавши цю книгу знатимуть, куди можна поїхати, відпочити, побачити якусь пам'ятку природи унікальну. Це для привернення уваги і з туристичного боку", - зауважила Семенова.

Довідник виданий за сприяння Ради ботанічних садів та дендропарків України . Це об'єднання вже існує 50 років, однак подібної книги до цього ще не видавало. Натомість Рікарда Рігер, директор Представництва ПРООН в Україні запевнила, що захист довкілля є і залишатиметься одним з пріоритетів в діяльності ООН в Україні, зважаючи на те, що 2010 рік оголошений ООН роком біорізноманіття у світі.

Реклама:

Головне сьогодні