Сноубордист врятувався з підйомника, спалюючи гроші

— 18 лютого 2010, 11:31

У суботу 22-річний житель Мюнхена спускався на підйомнику, повідомляє Бі-Бі-Сі. Вечоріло, підйомник виключили, і сноубордист залишився висіти в повітрі на висоті 10 метрів над землею. При цьому температура повітря була -18°.

З настанням темряви він почав палити паперові серветки і вміст свого гаманця з допомогою запальнички. Першими у вогонь пішли рахунки з ресторану та візитівки, і тільки коли запалали його останні 120 євро, Домініка помітили.

Хлопець розповів журналістам, що забув узяти з собою мобільний телефон, а його крики про допомогу ніхто не чув. "Я думав зістрибнути, але тоді я, напевно, зламав би обидві ноги і замерзнув би до смерті", - розповів Подольський в інтерв'ю.

Небезпека перебування тривалий час в умовах низьких температур складається насамперед у можливості переохолодження.

Розуміючи це, Подольський використовував прийоми, яким навчився на військовій службі. Однак він постійно засинав і в якийсь момент перестав відчувати кінцівки.

Його помітили лижники-прибиральники: мерехтіння його купюри в 20 євро, після чого сноубордиста доставили в лікарню. Після надання медичної допомоги того ж вечора його відпустили, і він самостійно дістався додому потягом.

Подольський повідомив, що думає над тим, щоб подати в суд на компанію - оператора підйомника.

Однак представник компанії зазначив, що підйомник не призначений для того, щоб на ньому спускатися з гори, і що Подольський, мабуть, проігнорував знаки заборони.

Реклама:

Головне сьогодні