Forbes назвав три секрети мільярдерів. Один з них – вдалий шлюб

Впливове американське видання Forbes опублікувало результати п'ятирічного дослідження компанії China Market Research Group. Її експерти опитали найбагатших людей Китаю, які володіють майном у цій країні і далеко за її межами. Загалом було опитано 12 мільярдерів і ще більше людей, статки яких оцінюються у понад 100 мільйонів доларів. У результаті опитування було виділено 3 секрети, спільні в усіх тих, хто володіє величезними статками.

Попри те, що більшість опитаних зауважили, що удача і тайм-менеджмент відігравали роль у їхньому успіху, дослідники з'ясували й інші схожі відповіді опитуваних.

Більшість справді багатих людей по суті, не дуже відрізняються від звичайних людей, яким такі гроші і не сняться. У них - ті самі страхи про дітей та своє здоров'я, і ті самі бажання. Але є й відмінності, особливості таких супер-багатих, зауважує Forbes.

Дослідники звели ці відмінності до трьох секретів багатіїв: більшість респондентів зауважили, що саме ці риси допомогли їм стати тими, ким вони є.

Багаті люди не бояться ризикувати, але намагаються до вирішення своїх проблем підходити креативно
Перший секрет акул бізнесу полягає в тому, що вони ніколи не бояться помилитись. Більшість опитаних багатіїв сказали, що у них часто є вибір: піти простим і безпечним шляхом, чи ризикнути. Щоб досягнути висот, потрібно ризикувати.

"Якщо ви шукаєте безпечність у роботі і боїтесь спробувати щось нове, ви не зможете піти далеко у здобуванні великих багатств", - коментує Forbes.

Навіть якщо багатії помилялись (а кожен з них зізнався, що принаймні раз робив помилкове рішення), вони використовували цей досвід для того, щоб зробити урок з цього і повернутись у звичний режим. Крім того, такий негативний досвід не позбавляв акул бізнесу оптимізму.

Другим секретом дуже багатих людей є творчий погляд на проблеми у пошуку нових грошових здобутків. При цьому, вони уважно аналізують ситуацію і критика оточуючих не лякає їх.

Так, наприклад, один з багатіїв розповів що довго думав над тим, що його бензозаправні станції можуть заробляти більше. Вони були прибутковими, але бізнесмен відчував, що недостатньо лише заправляти авто.

Тож багатій вирішив: а чому б не продавати бензин і перекус одночасно? Спершу над ним сміялись, але сьогодні важко знайти заправку без зручного магазина з усілякими дрібними харчами.

Третій секрет багатих - щасливе одруження. Не мається на увазі, що вони знайшли багату наречену (хоча це може і не бути недоліком). Більшість справді багатих людей, з якими поспілкувались дослідники (особливо self-made бізнесмени) зізнались, що для них дуже важливо було мати хорошу супутницю в житті.

Старт бізнесу чи керівництво великою компанією вимагає сильної віддачі, а стрес може бути дестабілізатором. Відтак хороша дружина (чи чоловік), які підтримують вас і, що найважливіше, вірять у вас під час боротьби за багатство, є критичним.

Більшість опитаних China Market Research Group пройшли через бідність. Вони брали в оренду житло, а не купували його, і наважувались на великі грошові позики для того, щоб почати свій бізнес. У таких випадках важливо, щоб хтось поряд вірив у вас і міг змиритись з труднощами.

Та попри це, підсумовує видання, "основний секрет, який є понад усіма цими - гроші не важливі. Поки ви намагаєтесь розбагатіти, не забувайте про свою сім'ю і здоров'я".

Усі фото zoomi.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні