Тест

Пастор показував прихожанам порнофільм

Таким чином пастор Мартін Ссемпа з Уганди намагався заручитися підтримкою своєї пастви щодо законопроекту, який передбачає посилення кримінальної відповідальності за сексуальні контакти між представниками однієї статі, передає ВВС.

Продемонстрований пастором порнофільм подивилися приблизно 300 парафіян.

"Ми зараз розробляємо новий закон і повинні розуміти, чим займаються гомосексуалісти", - пояснив пастор свою ідею з показом порнофільму.

Окрім цього, священик також планував очолити марш протесту в столиці Уганди Кампалі, але був змушений відмовитися від своєї ідеї з міркувань безпеки.

Законопроект, що передбачає в деяких випадках навіть смертний вирок, викликав хвилю обурення в усьому світі. Так, президент США Барак Обама назвав його мерзенним.

Гомосексуалізм в Уганді є протизаконним і карається тривалим позбавленням волі. Однак прихильники законопроекту, і пастор Ссемпа в тому числі, хочуть, щоб покарання стало набагато жорсткішим.

"В Африці все, чим ви займаєтеся в ліжку, відбивається на нашому клані, нашому племені і нашому народі", - підкреслив пастор.

У свою чергу член Міжнародної комісії з прав геїв і лесбіянок Моніка Мбару різко засудила поведінку пастора Ссемпа.

"Не можна демонструвати своїм прихильникам порнографію, а потім стверджувати, що відстоюєш суспільну мораль. По-моєму, ми маємо справу з людиною, яка потребує медичної допомоги", - вважає активістка.