Microsoft дозволили придбати Yahoo!

— 19 лютого 2010, 12:38

Згідно з підготовлюваною угодою, сайти порталу Yahoo! У найближчі 10 років будуть використовувати пошуковий движок Bing, створений фірмою Microsoft, а доходи від цього компанії будуть ділити між собою.

Microsoft буде залишати в себе 12% прибутків, які таким чином будуть збирати сайти Yahoo! протягом перших 5 років дії угоди, а інші 88% підуть в казну Yahoo!.

Європейська комісія в своєму рішенні відзначила, що реалізація цих планів "не стане серйозною перешкодою на шляху ефективної конкуренції", передає Бі-Бі-Сі.

У поясненні до свого рішення Єврокомісія вказує: якщо скласти показники Microsoft і Yahoo!, то на них у сукупності припадатиме менше 10% нинішнього пошукового ринку Євросоюзу, тоді як Google контролює 90%.

Виконавчий орган ЄС посилається на результати проведеного ним розслідування, відповідно до яких, операція лише "зміцнить конкуренцію в сфері інтернет-пошуку і пошукової реклами, оскільки дозволить Microsoft стати більш серйозним конкурентом Google".

Компанія Microsoft останнім часом активно намагається збільшити свою частку на ринку інтернет-пошуку, який зараз практично "захопила" компанія Google.

[L]Про підготовку партнерства компанії Microsoft і Yahoo! вперше оголосили в липні минулого року.

Обидві компанії заявляють, що мають намір приступити до реалізації задуманого вже в найближчі дні. Зокрема, вони почнуть роботу з рекламодавцями з тим, щоб перехід став максимально ефективним і гладким.

У 2008 році фірма Microsoft хотіла придбати Yahoo цілком за 47,5 мільярди доларів, але ця пропозиція була відхилена.

До речі, експерти вважають, що Microsoft навряд чи зможе стати серйозним конкурентом Google.

"Угода з Yahoo перетворить його в непоганій і прибутковий пошуковий движок номер два у світі. Але аж ніяк не в Google", - вважає експерт в галузі технологій Кріс Грін з компанії DMG Europe.

Реклама:

Головне сьогодні