Комісія моралі шукає порнографію в "Хортиці" Браткова

— 19 лютого 2010, 13:06

НЕК розглянула питання на засіданні 18 лютого у розділі "Різне", оскільки отримала звернення лише нещодавно і ще не встигла зробити експертний висновок, повідомляє "Телекритика".

На засідання були запрошені представники "Свободи" та PinchukArtCentre. У своїх виступах представники "Свободи" зазначили, що картина Браткова викликає обурення: на ній зображена дівчина у вишиванці та віночку, що лежить у відвертій позі.

Свободівці вимагали зняти картину з експозиції, як таку, що принижує честь і гідність українців. Вони також наголошували, що відвідування виставки є вільним, без вікових обмежень.

[L]

Честь мундиру PinchukArtCentre захищали чотири представники. Вони представили висновки фахівців, згідно яких роботи Браткова не є еротичними, а тим паче порнографічними і такими, що проповідують культ жорстокості і насильства.

Також було спростовано слова заявників щодо вільного доступу на виставку школярів: "У нас на всіх дверях написано, що не рекомендується відвідування виставки особам до 18 років без супроводу дорослих".

Один з представників PinchukArtCentre зауважив, що йому засідання комісії видається схожим на збори 37-го року, коли під час тоталітарного режиму в СРСР засуджували творчих людей.

Усі захисники Браткова відзначили, що він майстер світового масштабу. Запрошені так багато говорили, що голова НЕК зробив їм зауваження. Члени НЕК були обурені деякими висловами, зокрема і порівнянням їхнього засідання з тими, що відбувались під час репресивного сталінського режиму.

У результаті одноголосно було прийняте рішення про те, щоб віддати цю фотороботу на експертизу до Мінкульту та Академії мистецтв і повернутися до цього питання після отримання висновків.

Реклама:

Головне сьогодні