Знайдено близько 5 тисяч нових морських істот

— 19 лютого 2010, 17:34

Під час перепису флори і фауни світового океану вченим вдалося знайти близько 5 тисяч нових істот.

Група вчених представила попередні результати на щорічному засіданні Американської асоціації з розвитку науки в Сан-Дієго, повідомляє ВВС.

У переписі, який тривав 10 років, взяли участь більше ніж 2 тисячі науковців з 80 країн світу. Завдяки титанічному труду вчених людство дізнається майже про 5 тисяч до цього невідомих морських істот.

Краб Kiwa hirsuta. Фото з сайту ВВС
Дослідники представили зображення деяких з найбільш яскравих знайдених ними видів. Зокрема, сімейство крабових Kiwaidae. Представник цього виду Kiwa hirsuta був знайдений біля острову Пасхи.

Один з членів групи з Florida Atlantic University Ширлі Помпоні розповів про новий вид губки, який був виявлений ще у серпні 1999-го року.

Подальше дослідження знахідки показало, що губка здатна виробляти хімічні речовини, які розглядаються як потенційно можливі речовини для лікування ракових захворювань.

"Адаптація до життя у морі призвела до виробництва хімічних речовин, які навіть не зможе дати найсучасніша комп'ютерна програма", - зауважив вчений.

Основною метою перепису є забезпечення наукової підтримки для створення глобальної мережі морських районів, які охоронятимуться від рибної ловлі й іншої людської діяльності.

Остаточну доповідь про десятирічний перепис буде представлена в жовтні 2010-го року.

Реклама:

Головне сьогодні