Пандемія свинячого грипу відступає – експерт ВООЗ

— 22 лютого 2010, 16:38

Поширення пандемії свинячого грипу сягнуло піку ще чотири місяці тому, в середині жовтня, а вже від грудня місяця спостерігається різкий спад кількості захворювань.

Так вважає доктор Кейджі Фукуда, чільний спеціаліст ВООЗ з питань грипу, пише "Радіо Свобода".

За словами науковця, у вівторок Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) проведе засідання свого Дорадчого комітету надзвичайних ситуацій, де буде офіційно оголошено, що світ уже вступив у "пост-піковий період" пандемії.

На думку Ричарда Нокса, медичного оглядача Національного громадського радіо, ця пандемія взагалі виявилася не такою страшною, як очікували.

"Є цікава нова статистика від федерального Центру боротьби з інфекційними хворобами. 57 мільйонів американців хворіли на цей різновид грипу - H1N1 - у минулому році. Це приблизно стільки, скільки буває хворих під час сезону звичайного грипу. А померло 12 тисяч, це утричі менше, ніж за епідемій звичайного грипу", - каже Ричард Нокс.

Згідно статистики Центру боротьби з інфекційними хворобами США, з кожних 10 хворих на цей грип, що потрапляли до лікарень, дев'ять - молодші 65 років. Крім того, дев'ять з десятьох смертельних випадків припадає на дорослих і дітей.

До речі, медики не мають сумніві, що чергова епідемія буде. Хоча невідомо якого типу новий вірус з'явиться, лікарі рекомендують застосовувати вакцину проти свинячого грипу.

Вже 75 мільйонів американців отримали щеплення вакциною під час пандемії.

Реклама:

Головне сьогодні