Рада з моральності Білорусії хоче заборонити "Rammstein"

— 22 лютого 2010, 17:36

Активісти вважають, що концерт скандального колективу "Rammstein" 7-го березня загрожує білоруській державності, повідомляє Інтерфакс.

"Рішення везти до Мінська "Rammstein" - це помилка, яка може нам дорого обійтися. На переконання членів ради, творчість групи є неприхованою пропагандою гомосексуалізму, мазохізму і інших збочень, жорстокості, насильства і непристойної лайки", - йдеться в тексті заяви.

На думку ради з моральності, "на концертах групи часто наживо демонструються акти злягання між чоловіками , сім'явипорскування і наслідування нацистам".

"Для себе, можливо, вони ("Rammstein") будуть робити звичайний концерт. Але що це все буде означати в Білорусії, чия державність побудована на антинацизмі та ідеї великої Перемоги, чиє суспільство засноване на християнському та світському принципі поваги до унікальної особистості кожної людини як вищої цінності?", - йдеться в заяві.

"Відповідь одна: вони будуть рубати і знищувати ще дуже крихку білоруську самосвідомість, топтати пам'ять про Перемогу та її героїв і, врешті-решт, руйнувати білоруську державність ", - додають активісти.

Особливо борців за мораль обурює те, що витопу "німецьких хлопців" припадає на історичний момент - 65-річчя Великої Перемоги, Великий Піст і на свято 8 березня.

Громадська рада з моральності заснований в Білорусії в 2009-му році. Це спільний громадський орган, засновниками якого виступили Білоруська православна церква і Союз письменників Білорусі, за підтримки президента країни.

До складу ради увійшли керівники всіх традиційних конфесій країни: православ'я, католицизму, лютеранства, юдаїзму та ісламу, а також кілька десятків відомих громадських діячів.

Реклама:

Головне сьогодні