Прем’єра звинуватили у залякуванні підлеглих

— 23 лютого 2010, 22:15

Про такий вибуховий темперамент англійського політика йдеться у книжці журналіста Ендрю Ронслі "End of a party". Національна служба допомоги жертвам грубого ставлення на роботі (National Bullying Helpline) ставить під питання, чи відповідає Гордон своїй посаді, пише газета The Times.

Виконавчий директор цієї служби Крістін Пратт у телевізійному інтерв'ю заявила, що "три з чотирьох" телефонних дзвінків, які надходили на їхню "гарячу лінію", були від співробітників Гордона Брауна.

Підлеглі прем'єра також скачували відповідні поради із веб-сайту служби допомоги, пише газета.

"Я особисто приймала телефонні скарги співробітників офісу прем'єр-міністра, вони працюють у атмосфері грубого ставлення та перебувають у стресі", - каже Пратт.

Вона сподівається що справа Брауна стане прикладом для інших роботодавців і наполягає на тому, що скарги мають бути детально розглянуті.

Пратт вирішила виступити відкрито після заяви бізнес-секретаря Мендельсона про те, що Браун ніколи не залякував своїх підлеглих. Водночас сам Мендельсон не приховує того факту, що і йому колись діставалося від запального прем'єр-міністра.

Тема атмосфери "дідівщини" у офісі Брауна набула розголосу після виходу скандальної книжки "End of a party". У ній автор описує випадок, коли Браун грубо штовхнув свого радника Стюарта Вуда.

Також розповідається про те, як прем'єр кричав на свого спічрайтера Боба Шрума після того, як був звинувачений у використанні фраз, запозичених у інших його клієнтів.

Автор книги стверджує, що мав місце й інцидент, коли Браун підскочив та вхопив за комір свого радника, бо той повідомив йому, що Міністерство внутрішніх справ загубило дані 20 мільйонів осіб.

В книжці також розповідається, що секретарю кабінету Гасові О'Коннелу неодноразово доводилося заспокоювати наляканих службовців та вилаяних телефонних операторів.

На Даунінг стріт всі ці звинувачення відкидають, пояснюючи дещо запальний характер прем'єра його надмірною відданістю роботі. Речник запевняє, що ніхто з працівників не міг телефонувати зі скаргами до "гарячої лінії".

Деякі джерела натякають, що скандал є штучним, а Крістін Пратт - маріонеткою Торі. Консерватори ж говорять про навмисне замовчування та приховування лейбористами неприпустимої поведінки прем'єр-міністра.

Сам Гордон Браун у своєму інтерв'ю 4 каналу категорично відкинув усі звинувачення на свою адресу.

"Дозвольте сказати цілком щиро, все це непорозуміння. Я ніколи, ніколи в житті нікого не бив", - заявив він. "Будь-які звинувачення у тому, що я когось буцімто вдарив, абсолютно неправдиві".

Реклама:

Головне сьогодні