Знайдено невідому картину Ван Гога

— 25 лютого 2010, 10:51

Справжність картини постімпресіоніста Вінсент Ван Гога "Le Blute-fin Mill" підтвердили експерти музею Ван Гога в Амстердамі, повідомляє NRC Handelsblad.

Як зауважив директор музею Zwolle, де знаходиться картина, полотно "поза всякими сумнівами" належить пензлю Ван Гога.

Технічні дослідження картини "Le Blute-fin Mill" дали досить переконливі докази того, що вона є справжньою роботою Ван Гога.

Зокрема, використані у створені картини матеріали і розмір полотно (55 на 38 сантиметри) відповідають тим, які Ван Гог використовував для інших робіт з паризького періоду.

На зворотному боці картини міститься відбиток паризького арт-магазину, де Ван Гог Регулярно купував матеріали.

Комп'ютерний аналіз також показав, що структура полотна і масло відповідають даним, взятим зі інших картин Ван Гога того ж періоду.

Знайдена картина "Le Blute-fin Mill". Фото Reuters

Автором картини "Le Blute-fin Mill" тривалий час вважався невідомий художник.

Робота анонімного автора були придбані засновником музею Zwolle Дірком Ханнема у 1975-му році) за 6500 франків (менше 1000 євро).

Ханнем завжди був переконаний, що картина "Le Blute-fin Mill" була створена Ван Гогом. Тож директор музею застрахував полотно на суму, еквівалентну 35000 євро.

Та інші експерти творчості Ван Гога були налаштовані скептично до заяв Дірка Ханнема. Неабияку роль грала і сумнівна репутація директора музею. Так, ще у 1938-му році Ханнем був замішаний у купівлі для музею Роттердаму кількох картин голландського художника Яна Вермеєєра. Але за рік з'ясувалося, що усі придбані полотна - підробки.

Однак лише зараз, після неодноразових прохань від музею Zwolle, експерти в Музею Ван Гога погодилися провести експертизу картини.

До речі, востаннє невідому картину Ван Гога знаходили у 1995-му році. Загалом же, з 1970-го року лише п'ять картин були додані до творчості майстра. Всього ж за своє житят Вінсент Ван Гог створив близько 900 робіт.

Реклама:

Головне сьогодні