Кит-вбивця напав на дресирувальницю

— 25 лютого 2010, 13:44

Смертельний напад косатки на дресирувальницю відбувся у відомому океанаріумі SeaWorld, розташованому в місті Орландо, штат Флорида.

За словами працівників океанаріуму, це був нещасний випадок, оскільки жінка, втративши рівновагу, впала у воду, передає Бі-Бі-Сі.

Інцидент стався під час денної вистави. Після страшного випадку усі відвідувачі океанаріуму були терміново евакуйовані, а сам заклад зачинений.

Згідно з офіційною заявою директора океанаріуму, дресирувальниця була однією з найбільш досвідчених робітниць. Шериф округу додав, що жінка посковзнулася і впала у воду, тож поки що мова йде про нещасний випадок.

Однак очевидці стверджують, що косатка вистрибнула з води і схопила дресирувальницю і потягнула її під воду.

Так, відвідувачка океанаріуму Вікторія Бініак розповіла місцевому телеканалу, що відразу після того, як дресирувальниця пояснила глядачам суть вистави, одна з косаток "різко попливла колами, набираючи швидкість, вискочила, схопила дресирувальницю в районі попереку і стала мотати нею з боку в бік".

Дресирувальниця з косаткою-вбивцею. Фото АР
Зусилля рятувальників і реанімаційної бригади не допомогли: жінку повернути до життя так і не вдалося.

До речі, через напад косатки на прізвисько Тілікум не вперше гине людина. Так, у 1991-му році в Канаді кит-вбивця так само напав на дресирувальника, передають місцеві ЗМІ.

Після того як Тілікума продали до Флориди, стався ще один інцидент: у 1991-му році доглядачі виявили в його басейні оголене тіло чоловіка.

За підсумками розслідування з'ясувалося, що загиблий, швидше за все, проник на територію SeaWorld після закриття океанаріуму, впав у басейн до косатки і потонув в результаті миттєвого переохолодження.

В інших океанаріумах також були зафіксовані випадки нападу китів на дресирувальників. Зокрема, у 2006-му і 2004-му роках.

Так, у листопаді 2006 року в Сан-Дієго дресирувальника Кеннета Петерса покусала і мало не втопила тритонна самка косатки, причому під час вистави. Чоловікові пощастило - він відбувся лише зламаною ногою.

У 2004 році в океанаріумі в Сан-Антоніо косатка спробувала вкусити дресирувальника, але і тоді все обійшлося.

Незважаючи на зловісну репутацію, косатки, яких ще називають китами-вбивцями (Orcinus Orca), є найбільш численними представниками сімейства дельфінових.

Активісти з товариства захисту тварин PETA кажуть, що неодноразово просили керівництво SeaWorld не використовувати в своїх шоу китів, для яких найбільший басейн океанаріуму, наче для людини ванна.

Реклама:

Головне сьогодні