Українці, росіянин і американець здійснять унікальний політ

— 25 лютого 2010, 18:09

Команда у складі якої четверо українців, росіянина та американець у листопаді 2011-го року здійснить унікальний переліт, який претендує стати світовим рекордом.

Проект отримав назву "Tears of Earth" ("Сльози землі").

Переліт з Північного на Південний полюс планується на легендарному американському літаку Douglas DC-3, який частіше за інші літаки використовувався в зйомках голлівудських фільмів.

У листопаді 2011-го року екіпаж вирушить з бази Туле (Гренландія), що знаходиться на відстані 800 миль від Північного полюса, до Південного полюса. Відстань між полюсами - 12500 миль.

Потім екіпаж вздовж 60-го західного меридіана вирушить на південь з зупинками в: Сідней, Нову Шотландію (Канада), Сет-Іль (Канада), Гемілтон, Бермудські острови, Бриджтаун, Барбадос, Манаус, Бразилію, Буенос-Айрес, Аргентина, Порт Стенлі, Фолклендські острови.

Досягнувши аеродрому станції Південний полюс, команда заправить літак на станції МакМурдо і попрямує за курсом: Нова Зеландія, Австралія, Південна Азія, Північна Африка і Європа.

Міжнародний екіпаж команди складається з:

Джон Рівард - капітан (США)

Юрій Лончаков - пілот (Росія)

Ґолтіс - фотограф, оператор (Україна)

Костянтин Могильник - продюсер, письменник (Україна)

Дмитро Каратєєв - письменник (Україна)

Сергій Михальчук - оператор (Україна)

За словами продюсера проекту Сергія Круценко, під час перельоту будуть здійснюватись зйомки, які стануть основою майбутнього художнього фільму.

Реклама:

Головне сьогодні