Тест

З першого дня весни діятимуть нові правила паркування

З понеділка 1-го березня по всій Україні вступають в силу нові "Правила паркування транспортних засобів", затверджені постановою Кабінету міністрів України від 3 грудня 2009.

Про це повідомила перший заступник голови Київської міської держадміністрації Ірена Кільчицька.

"Згідно з Правилами, після постановки транспортного засобу на паркувальний майданчик відповідно до дорожніх знаків і розмітки, водій зобов'язаний сплатити за паркування шляхом придбання абонементного талону, паркувального талону паркомату або скориставшись послугою "Мобільне паркування", - пояснила Кільчицька.

"Водію потрібно також забезпечити можливість проведення перевірки платіжного документу, розташувавши його у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу", - наголосила вона.

За словами Кільчицької, факт відсутності платіжного документа працівник служби контролю за дотриманням правил паркування КП "Київтранспарксервіс" фіксуватиме за допомогою фотозйомки.

Крім того, у цьому випадку на автомобіль встановлюватиметься технічний засіб, що перешкоджатиме його виїзду з паркувального майданчика.

"Працівник служби контролю за дотриманням правил паркування КП "Київтранспарксервіс" зобов'язаний усунути перешкоду для виїзду транспортного засобу з майданчика після сплати водієм суми за паркування та вартості застосування технічного засобу для перешкоджання виїзду автомобіля", - додала директор КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук.