Автомобілі Hummer відправлять на пенсію

— 26 лютого 2010, 16:42

Американська автокорпорації General Motors прийняла рішення припинити виробництво відомих автомобілів суперкласу Hummer, пише ВВС.

Рішення про продаж бренду Hummer було прийнято ще в минулому році, коли General Motors різко скоротила число моделей, які випускаються в рамках процедури банкрутства.

Корпорація намагалася продати виробництво Hummer китайської компанії Tengzhong. Однак Пекін відмовився схвалити угоду.

У своїй заяві General Motors висловлює розчарування у зв'язку із зривом угоди.

"Компанія General Motors має намір тісно співпрацювати з працівниками підприємств, зайнятих випуском машин марки Hummer, а також з дилерами та постачальниками з метою ліквідації цього виробництва спокійним і відповідальним чином", - говориться у заяві компанії.

При цьому у корпорації зазначають, що мають намір і далі проводити гарантійне та планове техобслуговування цих машин, а також виробляти до них запасні частини.

Компанія General Motors завершила в липні минулого року процедуру банкрутства. Тоді автовиробник перебував під зовнішнім керуванням і був захищений від вимог кредиторів.

У рамках фінансового оздоровлення вона оголосила тоді про припинення виробництва моделей Pontiac і Saturn, а також заявила про намір продати фірми Saab і Opel в Європі.

Машини марки Hummer були створені на основі військових повнопривідних автомобілів, які проводилися компанією AM General.

Ці автівки набули велику популярність в Америці в рамках загального захоплення спортивними позашляховиками, яке також підігрівалося популярними кіноакторами, такими як, наприклад, Арнольд Шварцнеггер.

Компанія General Motors придбала бренд Hummer у 1999 році, але останнім часом популярність цієї моделі падала через її неекономічність, а також через те, що вона асоціювалася з військовою технікою.

До речі, вага Hummer досягає 5 тонн, авто витрачають 1 галон (близько 4 літрів) палива на 24 км.

Реклама:

Головне сьогодні