Тест

У Києві вилучили книжки Акуніна

Співробітники податкової міліції Оболонського району Києва вилучили незаконно надруковану партію нового роману Бориса Акуніна "Весь світ театр", пише "Коммерсант".

У приміщенні типографії було виявлено 4300 екземплярів книги. Крім того було вилучено 900 вже підготовлених для склеювання та різки блоків книги.

"Зараз всі ці книжки і поліграфічне обладнання знаходяться під арештом. Суд повинен вирішити, що з усім цим робити. Книги, скоріш за все, знищать", - пояснив офіцер прес-служби податкової міліції Києва Арсен Макаров.

До речі, за даними російського видання "Захаров", якому належать права на видання творів Бориса Акуніна, зазначили, що це вже не перший випадок нелегального друкування книг.

Сам Акунін вважає, що нелегальне розповсюдження його книг не лише наносить фінансові збитки виданню, а й шкодить його репутації письменника.

"У минулому році українська міліція вже вилучала екземпляри випущеного без відома видавництва "Захаров" мого роману "Сокіл і ластівка". Мене це обурює, оскільки якість подібних книг просто жахлива - вони надруковані з помилками, на поганому папері і у поганій обкладинці", - зауважив Борис Акунін.

Російський письменник Григорій Чхартишвілі (псевдонім Борис Акунін) написав такі відомі твори, як "пригоди Ераста Фандоріна", "Письменник і самогубство", "Пригоди магістра". За його романами зняти такі фільми: "Турецький гамбіт", "Азаzель", "Статський радник", "Пелагея і білий бульдог". Книги Бориса Акуніна перекладені на 35 мов.