У Європі затримали близько 80 членів російської мафії

— 15 березня 2010, 16:57

Загалом на території Європи у рамках операції під назвою "Java" опинились за ґратами до 80 осіб, серед яких є громадяни Росії, Грузії та Вірменії, повідомляє "El País".

До злочинної організації надходили гроші, одержані шляхом крадіжок та здирництва. У Іспанії гроші оберталися у роздрібній торгівлі та дрібному бізнесі. Сліди злочинного угрупування простежуються у Ірландії, Австрії, Швейцарії, Німеччини, Бельгії, Великобританії, Франції, Італії, Турції та Колумбії.

Підготовка до операції тривала кілька місяців. Під час телефонних розмов підозрюваних, зі слів джерела у поліції, неодноразово лунало ім'я Захара Калашова.

Захар Калашов, якого ФБР вважає одним з головних ватажків російської мафії, перебував у іспанській в'язниці майже чотири роки. Проте 2 березня він несподівано опинився на волі під заставу у 300 тисяч євро, попри заперечення прокуратури.

Під час ув'язнення охороні Калашова приділялося максимум уваги, оскільки мали місце спроби підкупу тюремного начальства, зазначає видання. Калашова звинувачують у відмиванні грошей та членстві у злочинному угрупуванні, проте остаточний вирок йому досі так і не винесено.

Разом із Калашовим протягом місяця вийшли з в'язниці ще декілька осіб, затриманих під час попередніх операції - Петров, Малишев та Ізгілов, також під заставу у декілька сотень тисяч доларів.

"Нам вдалося заслужити повагу у Європі завдяки нашим операціям по боротьбі із російською мафією, а ці рішення звели нанівець частину нашої роботи", - прокоментували ці рішення суду у прокуратурі.

Реклама:

Головне сьогодні