Обрано найкращого сомельє України
Конкурс "Кращий сомельє України" проводиться Асоціацією сомельє України щороку з 2003 року і є найпрестижнішим у країні.
Найкращий український сомельє Іван Бачурін |
Відбіркові тури відбулися 10 березня в Одесі, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові та Києві.
На цьому етапі 49 конкурсантів у закритому режимі змагалися щодо знань з теорії - давали відповіді на 100 професійних запитань.
До фіналу, який пройшов у Києві 16 березня, потрапили Іван Бачурін (Київ), Іван Перчеклій (Полтава) та Максим Бойцун (Дніпропетровськ).
Міжнародне журі очолив відомий російський експерт Павло Швець.
Минулого року Іван Бачурін вийшов у фінал і зайняв друге місце.
"На конкурсі, що проводився в 2010 році, спостерігалося досить-таки багато представників "старої гвардії", що дуже мене порадувало і дало можливість поспілкуватися зі старими знайомими", - каже Іван Бачурін.
"У порівнянні з усіма конкурсами сомельє, в яких я брав участь, поточний відрізнявся досить-таки серйозними питаннями з теоретичної частини.
Більша частина моїх колег покинула конкурс на органолептичному аналізі вина, їм просто не вистачило часу", - додає сомельє.