У Нью-Йорку з заторами на дорогах борються "прямими проїздами"

— 18 березня 2010, 12:56

Уздовж маршрутних авеню, по яких бігають міські автобуси, для них відводиться окрема проїзна лінія, де авта їхати не мають права, повідомляє "Радіо Свобода".

Крім того, діють суворі правила щодо платного паркування на проїзній частині уздовш тротуару - лише у встановлені години і на обмежений час. Безкоштовно можна паркуватись уночі, від 7 вечора до 6 ранку.

Забороняється подвійне паркування. Заборонено також порушувати на перехрестях квадрат із чотирьох пішохідних переходів, так званий ящик (box). Якщо водій не встиг перетнути перехрестя на зелене світло і бампер його авто перешкоджає пішоходам, водія можуть оштрафувати. За порушення правил дорожнього руху у Нью-Йорку треба заплатити до 200 доларів і більше.

У місті є вулиці у торговельних районах міста, де спеціально дозволяється паркуватися вантажівкам для розвантаження. Іншим - заборонено.

Істотна допомога проти заторів - радіо. Всі радіостанції працюють цілодобово. Вони регулярно повідомляють про ситуацію на дорогах: де можна проїхати, а де затор чи аварія, а чи адміністративне перекриття. Низка спеціалізованих новинних радіостанцій кожні десять хвилин повідомляють про ситуацію на дорогах разом з прогнозом погоди на найближчі години.

[L]У Нью-Йорку, та й взагалі в Америці, поліцейські не мають права зупиняти авто на власний розсуд, обов'язково мусить бути причина. На перехрестях висять написи, відтак водіям легко зорієнтуватись, куди потрібно їхати.

Дедалі частіше на найбільш жвавих перехрестях вішають відеокамери, які фіксують проїзд на червоне.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг рік тому пропонував для боротьби з заторами брати гроші за в'їзд автівкою до центра міста, як у Лондоні роблять. Але міська рада виступила категорично проти.

Реклама:

Головне сьогодні