Інтернет-пірати відберуть роботу у мільйона людей

— 18 березня 2010, 13:29

Такими є результати дослідження, проведеного паризькою компанією TERA Consultants на замовлення Міжнародної торгової палати, повідомляє Лента.ру з посиланням на Reuters.

За оцінками аналітиків, музичній галузі, кіноіндустрії, а також ринку програм буде завдано збитків на суму 240 мільярдів євро. При цьому обсяги піратства будуть зростати разом з інтернет-аудиторією і швидкостями доступу до мережі.

У 2008 році в сферах, пов'язаних зі створенням творів, захищених авторським правом, було зайнято 14,4 мільйони людей. Сукупний обсяг європейського музичного, кіно- та програмного ринків становив 860 мільярдів євро. У тому ж році через піратство було втрачено 186 тисяч робочих місць і 10 мільярдів євро.

Правовласники, ознайомившись із доповіддю, вже закликали владу усунути прогалини в законодавстві, які дозволяють споживачам, що викачують з файлообмінних мереж музику та фільми, залишатися безкарними.

Раніше захисники авторських прав в кількох країнах запропонували після трьох попереджень відключати від мережі користувачів, що скачують нелегальний контент. Поки що ця ініціатива не була прийнята на загальноєвропейському рівні.

Реклама:

Головне сьогодні