Дев'ятикласники били 73-річну викладачку. Відео

— 24 березня 2010, 13:03

Про це, можливо, ніхто б не дізнався, якби підлітки не знімали свої знущання на відео і не викладали їх на інтернет-сайтах.

Інцидент стався у школі №1 міста Шелєхов Іркутської області. Керівництво школи про знущання над викладачем знало, однак вирішило "не виносити сміття з хати". У цей же час, ролики гуляли як по мережі, так і по школі.

Жінка-фізрук страждає провалами в пам'яті через глибокий склероз, тому щодня йшла на роботу, навіть не пам'ятаючи про те, що з нею роблять її ж учні.

В управлінні освіти Шелєховського району про події в школі дізналися лише 19 березня, від батьків інших учнів, які також подивилися відеоролики. Вже від управління освіти було подано заяву до міліції.

"Директора школи звільнено. Вона винувата в тому, що, знаючи про даний інцидент, не піддала його розголосу, а спробувала "не виносити сміття з хати", - розповіла начальник управління освіти адміністрації Шелєхова Ольга Скороходова.

На її думку, директор не вжила вчасно управлінських рішень, дозволивши жінці похилого віку працювати вчителем фізкультури. Що стосується дітей, що фігурували у відеоролику, то їхні особи встановлено.

"Над вчителем знущалися четверо дев'ятикласників. Усі вони з зовні благополучних сімей. Батьки на контакт не йдуть. Коли вони дізналися про те, що трапилося, то були готові самі побити своїх дітей. Зараз же, коли над школярами нависла загроза кримінальної справи, батьки кинулися їх захищати. Ця реакція зрозуміла", - зауважила Скороходова.

У міліції Іркутської області повідомили, що зараз у школі проводиться перевірка, що має закінчитися до 30 березня.

За словами співробітника прес-служби ГУВС Германа Стругліна, заява від самої вчительки в міліцію поки не надходила. "У свою чергу, батьки одного з учнів подали зустрічну заяву, вказавши нібито наявність фактів рукоприкладства по відношенню до своєї дитини", - повідомив він.

За матеріалами Вести.ру та "Интерфакс"

Реклама:

Головне сьогодні