Тест

Перевірки дельфінаріїв їхнім власникам не указ?

У лютому державна екологічна інспекція повторно перевірила дельфінарії в Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Києві, Львові, Севастополі та Криму.

У більшості дельфінаріїв досі не оформлені права на землю, споруди не погоджені з територіальними органами Міністерства охорони навколишнього середовища.

Також у багатьох відсутні висновки експертиз, не взяті дозволи на утримання в неволі морських тварин та використання їх у видовищних заходах, що порушує законодавство.

За даними перевірки дельфінаріям винесені приписи щодо усунення вимог природоохоронного законодавства.

"Тільки якщо за два місяці від минулої перевірки цього не було зроблено, чи підуть дельфінарії назустріч закону цього разу?", - запитують в Національному екологічному центрі України.

Деяких керівників дельфінаріїв притягнуто до адміністративної відповідальності.

Функціонування Одеського дельфінарію і Київського дельфінарію "НЕМО", що належать ТОВ "НЕРУМ" тимчасово призупинено (хоча пломби з дельфінаріїв були зірвані власниками).

Також державна екологічна інспекція направила листи до Міноборони і Генпрокуратури про необхідність забрати і передати червонокнижних дельфінів-афалін із дельфінарію "НЕМО" до науково-дослідного центру збройних сил "Державний океанаріум".

"Українська правда. Життя"