ООН запрошує молодь України до конкурсу

— 31 березня 2010, 12:50

Організація об'єднаних націй вважає, що молодь має більше знати про цілі розвитку тисячоліття, які десять років тому лідери двохсот країн, в тому числі і України, визначили як пріоритетні й зобов'язалися виконати до 2015 року.

Серед основних цілей розвитку - боротьба з бідністю, сталий розвиток довкілля, зменшення дитячої смертності, обмеження поширення ВІЛ-інфекції, гендерна рівність, повідомляє "Німецька хвиля".

Постійний координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам переконаний, що саме молоді люди найбільше страждають від бідності, не мають можливості працевлаштуватися, ризикують захворіти на ВІЛ чи туберкульоз.

"Це все виклики для України. Ми сподіваємося, що для нового уряду ці проблеми будуть пріоритетними", - сказав Адам і наголосив, що для боротьби з бідністю Верховна Рада має ухвалити більш чіткі закони.

В Україні молодіжний конкурс на краще аматорське відео чи мультимедіа про глобальні проблеми людства триватиме до серпня. Переможців нагороджуватимуть на генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Реклама:

Головне сьогодні