Рейтинг найдорожчих аварій

Перше місце в рейтинг аварій посідає Ferrari 1962-64 250 GTO вартістю у 28,5 мільйонів доларів. Власник придбав його на аукціоні у 2008 році, а потім розбив, примудрившись в'їхати ззаду в іншу автівку під час руху у повільному потоці.

До другого місця розігнався Ferrari 250 GT Spyder. Автомобіль 1961 року було придбано на аукціоні за 10 мільйонів доларів. Через недбальство власника автівка постраждала внаслідок урагану, який пройшовся узбережжям Каліфорнії.

У трійці "лідерів" також опинився Ferrari 250 GT TDF 1959 року вартістю у 1,65 мільйонів доларів. Його власник на прізвисько "Tour de France" у 2003 році врізався у стіну під час змагання Shell Ferrari-Maserati Historic Challenge на маловідомій трасі у Коннектикуті, США.

Четверте місце рейтингу аварій посідає вже третій Ferrari - а саме Ferrari Enzo вартістю 1,5мільйони доларів.

Шведський бізнесмен Бо Стефан "Жирний Стівен" Еріксон у 2006 році не впорався із керуванням свого авто на швидкісному шосе поблизу Малібу та врізався у стовп.

Пізніше він відкидав звинувачення у тому, що керував автівкою в нетверезому стані, запевняючи, що за кермом був хтось інший.

П'ятим в рейтингу йде Jaguar XJ220 - 1,3 мільйони доларів. Власник, чиє ім'я не розголошується, розбив своє авто під час фестивалю "Goodwood Festival of Speed". Від удару капот машини зморщився.

Лише на 100 тисяч доларів від Jaguar відстає Bugatti Veyron вартістю 1,2 мільйони доларів.

39-річний Авей Соні мчав на машині свого старшого брата зі швидкістю 160 кілометрів на годину під час зливи. Він зіштовхувся із автівкою, якою керувала жінка на 7 місяці вагітності, яка саме поверталася з лікарні.

Старший брат водія, мільйонер Кумар Соні, чекав на своє авто цілий рік та отримав його лише за тиждень до аварії. Він планував спершу орендувати собі недорогу машину, аби вдосконалити свою водійську майстерність.

Таке авто є одним з найдорожчих та найшвидших у світі транспортних засобів, якими дозволено пересуватися вулицями. Усього в світі їх не більше 100.

Сьоме місце рейтингу дісталося Pagani Zonda вартістю в 1 мільйон доларів.

Власник авто розбив його в грудні минулого року в Гонконгу, коли некерована вантажівка спричинила його зіткнення з низкою припаркованих автомобілів.

Таких машин у світі також налічують не більше сотні, проте така сама розбилася у цьому ж місті кілька років тому.

Восьмим в рейтингу аварій мчить McLaren F у 960 тисяч доларів. Англійський комік Роуен Аткінсон, знаний як Містер Бін, у жовтні 1999 розбив своє авто, яке здатне розвивати швидкість до 386 кілометрів на годину.

Під час зіткнення у McLaren відірвало кришку капота та переднє крило. Сам актор лишився неушкодженим, але водій машини, в яку він врізався, 62-річна жінка, була травмована.

У подальших інтерв'ю актор зазначав, що аварія сталася на невеликій швидкості та не з його вини. "Мені дуже, дуже пощастило!", - наголошував актор.

Передостаннє місце рейтингу займає Pagani Zonda S вартістю 795 тисяч доларів. Власник, ім'я якого не повідомлялось, не впорався з управлінням.

Топ-десять найдорожчих аварій закриває Mercedes Benz SL 300 вартістю 753 тисячі доларів. Невідомий власник суперкара не розминувся з вантажівкою з написом "Ударний благоустрій".

Як не сумно, але упорядкувати ТОП-10 аварій в Україні не так вже й легко. Всі аварії, що спливають у пам'яті і до яких причетні більш-менш відомі люди, оцінюються не вартістю розбитих авто, а кількістю жертв.

Серед таких варто згадати резонансне ДТП за участі сина депутата Одеської облради Фелікса Петросяна. На початку січня 2008 року 18-річний Фелікс, керуючи "Тойота Прадо", розбив на одеській вулиці 10 автівок. Внаслідок аварії загинув один чоловік.

Ще одна ДТП за участі сина депутата сталася у вересні 2008 року в Сімферополі. Син впливового бізнесмена Віталій Файнгольд, перебуваючи за кермом "Бентлі Континенталь", зіткнувся з мотоциклісткою Анною Мішуткіною на швидкості 171 км/год. Дівчина загинула на місці.

У жовтні 2009 року дочка партнера Ігоря Коломойського Ксенія Мартинова, керуючи позашляховиком "Інфініті", збила на пішохідному переході в Дніпропетровську літню жінку, яка померла.

Буквально через місяць учасником смертельного ДТП став екс-мер Києва, а нині депутат Олександр Омельченко. Його позашляховик "Міцубісі Паджеро" на Столичному шосе збив на смерть чоловіка, який переходив дорогу. Пішохід помер на місці.

Але найгучніша ДТП сталася у травні 2008 року. Екс-пасинок Дмитра Фірташа Сергій Калиновський врізався на своєму BMW M6 у "Жигулі" на узбіччі бульвару Шевченка. Загинули прапорщик, який знаходився в автівці, та супутниця Калиновського.

Без жертв можна згадати зо дві ДТП. Наприкінці 2007 року позашляховик "регіонала" Василя Горбаля не розминувся в центрі Києві з двома легковими авто. А восени 2009 року також не оминули одне одного авто бютівця Андрія Шкіля та телеведучої Інни Цимбалюк.

За матеріалами "The Daily Telegraph"

Реклама:

Головне сьогодні