Невідоме відео Антуана де Сент-Екзюпері піде з молотка

— 12 квітня 2010, 18:17

Ціна унікального відео складе щонайменше 50 000 євро. Торги відбудуться 18 травня у Парижі.

Фільм триває 2 хвилини 19 секунд, у кадрі сам письменник Антуан де Сент-Екзюпері у човні, оточений жінками, а також його дружина Консула, пише The Guardian.

"У фільмі Сент-Екзюпері оточений жінками під пильним оком Консуели, яка веде човен; він оповідає жарти та сміється, він чарівливий та прекрасний. Це абсолютно незвичне зображення Сент-Екзюпері, тим паче, що про нього казали, нібито він тоді був хворий та пригнічений", - розповіла експерт Sotbey's Фредерік Парент.

Дружина письменника Консуела досі не з'являлася у жодній стрічці, зазначає експерт.

Раніше невідоме аматорське відео було відзнято у 1942-му році таємничим аматором, коли подружжя завітало до Монреалю, Канада.

Найвідоміший твір Сент-Екзюпері казка "Маленький принц" побачила світ у 1943-му році. Пізніше твір було перекладено 180 мовами світу.

Із історією маленького білявого хлопчика, який наприкінці зникає без сліду, проводилося чимало паралелей рік по тому, коли те саме спіткало й самого автора.

У липні 1944-го, під час розвідницького вильоту на окуповану територію Франції, літак Сент-Екзюпері зник над Середземним морем. Рештки письменника так і не були знайдені.

У 2007-му році на Sotbey's було продано любовні листи Сент-Екзюпері за 190 000 євро. У 2009-му один з рукописів письменника придбали за 250 тисяч євро.

Реклама:

Головне сьогодні