Лауреатом Пулітцерівської премії вперше стало інтернет-видання

— 13 квітня 2010, 10:57

Вперше в історії Пулітцерівської премії нагороду присуджено інтернет-виданню. Першопрохідцем став сайт ProPublica у співпраці з The New York Times.

Вони стали лауреатами у номінації "видатне розслідування" за репортаж про лікарів, які рятували людей в одній з лікарень Нового Орлеану після нищівного урагану Катріна.

Найпрестижнішу Пулітцерівську премію - "За служіння суспільству" - отримала газета Bristol Herald Courier, яка має тираж близько 40 тисяч екземплярів, передає The Associated Press.

Газета заслужила нагороду за матеріал, написаний молодим журналістом Деніелом Джильбертом. Останній написав про зловживання при виплатах власникам ділянок відрахувань за розробку газових родовищ. Цей матеріал змусив владу прийняти відповідній закон про те, щоб запобігти зловживанню.

Газета The Seattle Times стала лауреатом "за видатну подачу сенсаційного матеріалу". Зокрема мова йде про роботу журналістів навколо вбивства чотирьох поліцейських в одному з кафе Сіетлу.

Лідером цьогорічної Пулітцерівської премії стало видання The Washington Post. Газета була визнана кращою в міжнародному репортажі, нарисі, коментарі та художній критиці.

The New York Times отримали перемогу у номінаціях "за розкриття національної теми" та "за майстерність".

Також лауреатами Пулітцерівської премії стали: "за висвітлення місцевих новин" - Milwaukee Journal Sentinel, "за коментар редакції" - The Dallas Morning.

Кращим карикатуристом став Марк Фіоре з сайту SFGate.com. Краща новинна фотографія була у The Des Moines Register, а от перемогу у номінації "за художнє фото" присудили The Denver Post.

Пулітцерівська премія вручається щороку починаючи з 1917-го року. З 2006-го року автор та видання, що претендують на здобуття премії, можуть представляти на розсуд журі свої твори не лише на паперових носіях, а й ті, що були опубліковані в інтернеті.

За час існування премії її лауреатами ставали Ернест Хемінгуей, Джон Апдайк, Теннессі Вільям, Артур Мілле та Боб Ділан.

Реклама:

Головне сьогодні