Фронтовик, який відсудив гроші у хама, роздає їх ветеранам і хворим

— 14 квітня 2010, 14:42

У серпні 2008 року 86-річний житель Краматорська Федір Хорошайло вирішив з'їздити на автобусі в село Сергіївка, скориставшись правом на безплатний проїзд, пише "Сегодня".

Але водій його не пустив, зажадавши пред'явити проїзний талон. Зав'язалася суперечка, під час якої Соколов почав викручувати фронтовику руки, після чого чоловіку стало зле, він ледь не знепритомнів, а на його руках з'явилися синці.

У липні минулого року Краматорський міський суд визнав водія міжміського автобуса Олександра Соколова винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень ветерану-пільговику Федору Хорошайло.

Суд засудив Соколова до року виправних робіт з утриманням 15% із зарплати на користь держави. А краматорське автотранспортне підприємство №11410 зобов'язали виплатити дідусеві 20 тис. грн. морального збитку. Апеляційний суд Донецької області, куди звернувся засуджений, залишив вирок у силі.

На сьогодні АТП виплатило тільки половину суми відшкодування, посилаючись на своє важке фінансове становище. Ці гроші пенсіонер віддає ветеранам і хворим.

"5 тисяч гривень я вже віддав Раді ветеранів Краматорська", - розповів Федір Хорошайло і показав розписку з підписом голови ради.

"2,5 тисячі я віддам одній родині в нашому під'їзді, у яких дитина - інвалід, ще 2,5 тисячі - онкохворим", - додав він.

Герой-ветеран говорить, що з другої половини виграної суми він залишить собі 5 тисяч гривень, а решту грошей віддасть ветеранам Великої Вітчизняної, які потребують допомоги.

Реклама:

Головне сьогодні