Хакери атакують мережу 100 разів на секунду

— 20 квітня 2010, 13:07

За даними Symantec, кількість зловживань у всесвітній мережі в 2009 році виросла на 71% у порівнянні з попереднім роком, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Переважна більшість випадків хакерського втручання не серйозні, але кожні 4,5 секунди одна з них завдає реальної шкоди.

Торік експерти Symantec зареєстрували 2,9 млн. вірусів, "троянів" та інших шкідливих програм, 51% яких з'явилися вперше.

Стрімке зростання комп'ютерної злочинності стимулює поява великої кількості простих у використанні пакетів програмного забезпечення, за допомогою яких віруси можуть створювати навіть хакери-початківці, каже експерт Symantec Тоні Осборн.

Деякі з них доступні в інтернеті безкоштовно, інші коштують недешево. Один з найвідоміших, Zeus, обійдеться бажаючим у 700 доларів. Дійшло до того, що його творці пропонують телефонну консультацію тим, у кого він не запускається.

За даними Sумаntес, у 2009 році було продано понад 90 тисяч пакетів Zeus, і саме з їхньою допомогою були створені найшкідливіші віруси.

Zeus за допомогою спам-повідомлень заманює людей на сайти, де їх обманом змушують встановлювати шкідливі коди, або проникає в комп'ютери, використовуючи відомі слабкі місця.

Усе частіше, йдеться у доповіді, комп'ютерні злочинці створюють бот-мережі з комп'ютерів-"зомбі", якими можна керувати дистанційно і без відома їхніх власників використовувати для розсилання спаму або крадіжки персональних даних.

Як стверджують експерти Symantec, торік майже сім мільйонів персональних комп'ютерів були втягнені в бот-мережі.

Крадіжка даних з персональних комп'ютерів стала повсякденним заняттям для безлічі людей, стверджує Тоні Осборн.

"А чому б їм цього не робити?", - каже він. "Гроші даються легко, а піймати зловмисників складно".

Ріст комп'ютерної злочинності торкнувся і країни, що розвиваються, особливо Індії та Бразилії, де все більше людей користується інтернетом для повсякденних справ.

Реклама:

Головне сьогодні