Вулкан в Ісландії знову прокинувся

— 20 квітня 2010, 13:25

Країни знову закривають повітряний простір, а керівництво Євросоюзу оголосило про автоматичне продовження терміну шенгенських віз, повідомляє Газета.ru.

Британська компанія контролю повітряного простору NATS заявила у вівторок про погіршення ситуації з ісландським вулканом Ейяфьядлаекюдль.

[L]

"Із учорашнього вечора вулкан викинув нові клуби попелу, що швидко поширюються на південь і на схід вбік Великобританії", - йдеться у повідомленні NATS на сайті компанії.

Зараз експерти намагаються оцінити ситуацію з вулканом. "Вулкан раніше практично заспокоївся, але тепер виверження знову продовжується, попіл викидається на висоту від 10 до 15 тисяч футів (від 3 до 4,5 тисячі метрів)", - повідомляють британські метеорологи.

За даними прогнозу, у вівторок хмара вулканічного попелу над північчю Євразії та Атлантикою не зазнає значних змін і не рухатиметься далі на захід.

Одна з плям, розташована на висоті нижче 6 тисяч метрів, протягнеться вузькою смугою від східного узбережжя Канади через південь Гренландії та Європу до центру Західного Сибіру.

Реклама:

Головне сьогодні