Тест

Місто жахів: жорстокі убивства в Чернігові

Жителі Чернігова в паніці: у вівторок ввечері на вулицях міста упродовж кількох годин з надзвичайною жорстокістю були вбиті троє людей. У всіх загиблих повністю розтрощено голови невідомим рубаючим предметом, імовірно лопатою.

Правоохоронці припускають, що убиті стали жертвами психічно хворої людини. "На жаль, такі злочини є найбільш складними, адже їх дуже важко попередити та розкривати. Зазвичай, вони не мають чітко вираженого умислу, є спонтанними, не піддаються жодному логічному поясненню", - зауважили у відомстві.

Усю ніч над розкриттям злочинів працював Чернігівський гарнізон міліції. Був відпрацьований значний кримінальний масив регіону, однак розкрити ці страшні вбивства поки не вдалося.

У середу зранку до Чернігова виїхали найкращі оперативники карного розшуку, група слідчих на чолі з першим заступником начальника Головного слідчого управління та криміналісти Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, заявили у МВС.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов узяв під особистий контроль розслідування справи про вбивства.

Прикмети нападника

Як виявилося, чоловік напав мінімум на чотирьох людей. Одній з жертв вдалося вижити, вона і змогла надати приблизні прикмети злочинця. Також зовнішність нападника правоохоронцям вдалося підтвердити, спираючись на слова інших очевидців. Прикмети нападника: вік 25-30 років, зріст 175-180 сантиметрів, дуже худорлявої статури, має коротко стрижене волосся.

Нападник був одягнений у чорну куртку, ймовірно, з капюшоном. У руках мав лопату з коротким держаком. Його бачили повністю заюшеним кров'ю своїх жертв.

Фоторобот убивці

Міліція закликає усіх, хто помітить чоловіка, схожого на підозрюваного, негайно телефонувати за номером "102". Правоохоронці попереджають людей, у жодному разі не намагатися затримати його самостійно або вступати з ним в будь-який контакт.

Також міліція нагадує, що поведінка людей з хворою психікою важко передбачувана, вони поводяться неадекватно, різко змінюють настрій. Загострення таких хвороб є сезонним - весною та восени.

Людей просять бути особливо обережними та пильними, утриматися від пересувань безлюдними місцями поодинці, не відпускати дітей гуляти на вулиці без нагляду дорослих.

З молотком уздовж лісу. Як працюватимуть школи і садочки

Після страшної звістки батьки у Чернігові почали масово забирати дітей зі шкіл. У транспорті люди пригнічені, обговорюють останні вбивства і постійно телефонують родичам, щоб з'ясувати, чи все гаразд.

"Я йшла зі своєю 5-річною онукою з дачі трасою 4 кілометри повз ліс. Їй я нічого не сказала. Ви розумієте, дитина могла дуже злякатись, а треба було ж дійти додому", - розповіла жителька Чернігова Надія.

"Я несла з собою молоток. Страшно. Дуже страшно... Ви навіть не уявляєте як. Щойно ми таки доїхали додому", - після цих слів жінка розплакалась.

"Харчі вдома, слава Богу є, але завтра потрібно йти на роботу. Питання, що буде далі, я впевнена, кожен боїться собі задавати. На кого лишити дитину?", - додає вона.

Станом на 17 годину людей на вулицях Чернігова менше, ніж зазвичай. Перехожі квапляться додому, намагаючись нікуди не заходити.

Разом з тим школи та дитячі садки у четвер закривати не будуть. Про це повідомив начальник центру громадських зв'язків МВС у Чернігівській області Сергій Бриль.

Маніяка затримали

Міліція затримала людину, підозрювану у вбивствах, скоєних у Чернігові в ніч на середу.

Про це повідомив глава прес-служби МВС Дмитро Андрєєв.

За його словами, затриманий - 1988 року народження, хворий на шизофренію. Як і передбачалося, цей чоловік стояв на обліку в психіатричній лікарні і в січні проходив там обстеження.

Підозрюваний затриманий і перебуває в одному з підрозділів міліції.

"Як виявилося, він затятий прихильник ідей фашизму, і свої злочини він приурочив до дня народження Гітлера", - розповів Андрєєв.

На даний момент, оперативно-слідча група, посилена співробітниками МВС, відпрацьовує документальну базу і проводить первинні слідчі дії, які підтверджують причетність цієї людини до скоєння злочину.