Рейтинг вигаданих багатіїв від Forbes

До Топ-15 несправжніх багатіїв щороку потрапляють вигадані герої мультфільмів, книжок, фільмів та коміксів. Інколи, як виняток, прослизають й фольклорні персонажі на кшталт Зубної феї та Дядечка Сема, пише "Forbes".

Цьогорічний список очолює новачок - 370-річний Карлайл Каллен, патріарх клану вампірів з циклу книжок та фільмів "Сутінки". Його статки складають 34,1 мільярдів доларів. Вдалі інвестиції вампір-мільярдер робив завдяки своїй прийомній доньці Еліс та її здібностям передбачати майбутнє. Непомітний та невмирущий, Каллен провів останні роки у невеличкому містечку у штаті Вашингтон, вдаючи із себе звичайного лікаря.

На другому місці Дядечко Скрудж, який зберігає свої 33,5 мільярди переважно у золотих монетах та увійшов до гри ще у 1947-му. Маючи купу пригод зі своїми трьома невгамовними племінниками та особистим пілотом, найбагатший селезень у світі обіцяє бути ще більшим скнарою цього року.
Статки найбагатшого 10-річного хлопчика у світі Річі Річа трохи потріпала невдала інвестиція у китайську фабрику з виробництва краваток-метеликів. Проте, вдало продавши вже близько 2 мільйонів роботів-покоївок, малому вдалося зайняти почесне третє місце у цьогорічному рейтингу зі своїми 11,5 мільярдами.
Виробник зброї Тоні Старк, він же супергерой "Залізний чоловік", що не дає папарацці сумувати завдяки своїй пристрасті до алкоголю та жінок, знаходиться на четвертому місці з 8,8 мільярдами доларів.
Джед Клампетт - герой телешоу "The Beverly Hillbillie". Зробивши ставку на "чорне золото", він спромігся цього року досягти п'ятої сходинки, назбиравши 7,3 мільярди доларів.
Адріан Вейдт, він же Озімандіас, персонаж коміксів та фільму "Хранителі", найрозумніший чоловік на планеті, посідає шосту сходинку, оскільки має 7 мільярдів доларів. Продає генно-модифікованих рисей та, з чуток, розробляє план з порятунку світу у співпраці з Біллом Гейтсом та Боно.
Подейкують, що Брюс Вейн, він же Бетмен, має вигідні контракти з Пентагоном. У його бізнесі обертається 6,5 мільярдів, тож він знаходиться на сьомому місці.
На восьмій сходинці пурхає Зубна фея зі своїми 3,9 мільярдів. Ця дамочка, яка має приносити дітлахам монетки замість їхніх молочних зубів, начебто одержала величенький грант від Санта-Клауса та вже проциндрила 145 мільйонів на дрібні подарунки.
Терстон Хауел ІІІ, відомий як "Професор" з телешоу "Острів Гіллігана", мешкає на приватному острівці у Тихому океані. Займається розробками у галузі еко-технологій. Серед його винаходів мобільний телефон з кокосів, пральна машина, що живиться енергією від велосипеду, та бамбуковий космічний корабель.
Подейкують, що зараз вчений працює над виготовленням ядерної зброї з мушель. Його капітал постраждав через шахрайство однієї мавпи, проте він все одно має 2,1 мільярди та дев'яте місце.

Сер Тофем Хатт, залізничний магнат з анімаційного шоу "Thomas The Tank Engine & Friends" потрапив до хіт-параду уперше та посідає десяту сходинку із 2 мільярдами.

На одинадцятій сходинці Артеміс Фаул ІІ - персонаж серії книжок, займається напівкримінальним сімейним бізнесом. Має найвищий IQ у Європі та 1,9 мільярди доларів.
Монтгомері Бернс - персонаж мультсеріалу "Сімпсони", хазяїн Спрінгфілдської атомної електростанції. Будує дитячі лікарні, аби використовувати їх як банки органів, нацьковує псів на непроханих гостей, краде цукерки у малюків та виготовляє одяг із цуценят. Попри все це або ж завдяки - має свої 1,3 мільярди та, відповідно, дванадцяту сходинку.
Далі йде Чак Басс, спадкоємець легенди ринку нерухомості Нью-Йорка Барта Басса. Капітал цього персонажа американського молодіжного серіалу "Пліткарка" оцінюють у 1,1 мільярди доларів.
Джей Гетсбі - персонаж роману Фіцджеральда "Великий Гетсбі" після кількарічної відсутності повернувся до хіт-параду із мільярдом доларів та опинився на чотирнадцятому місці.
Завершує список цьогорічний новачок, чиї статки ще навіть не дотягують до мільярда - Люсіль Блат - патріарх імперії нерухомості, матір п'ятьох дітей та фанатка пластичної хірургії з серіалу "Сповільнений розвиток" зі статком у 950 мільйонів.
Статки дядечка Сема, які ще торік називали "незчисленними", нині впали нижче мільярда, тож він взагалі вивалився з хіт-параду разом із Джаббою з "Зоряних воєн".
Реклама:

Головне сьогодні