Власник Playboy врятував символ Голлівуду

— 27 квітня 2010, 11:13

Самого останнього моменту Хефнер виділив 580 тисяч доларів на те, щоб південний схил гори Маунт-Лі, де стоять гігантські білі букви, що складають лого американської кіноіндустрії, залишився недоторканним.

Сам знак належить Лос-Анджелесу, однак місцевість знаходиться у власності інвесторів з Чикаго. Інвестори планували продати землю забудовникам, однак погодилися уступити її за 12,5 млн. доларів місту, якщо такі гроші знайдуться.

За словами губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценнегера, втручання Хефнера стало "голлівудським хеппі-ендом, на який ми всі сподівалися". "Це символ мрії та можливостей", - сказав Шварценнегер.

Внесок Хефнера, а також 500-тисячний грант поклали край кампанії зі збору багатомільйонних коштів на збереження емблеми, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Насправді ж це означає, що прилеглі до напису 138 акрів будуть врятовані від рук забудовників, що хотіли побудувати на цьому місці дороге житло.

Хью Хефнер, що вважає цей знак на пагорбі "голлівудською Ейфелевою вежею", сказав: "Усі мої дитячі мрії та фантазії прийшли з кіно. Образи, створені Голлівудом, вплинули на мене і на Playboy".

У кампанії з порятунку знака Hollywood взяли участь усі 50 американських штатів, а також 10 країн та окремі знаменитості, у числі яких актор Том Хенкс та режисер Стівен Спілберг.

У лютому цього року голлівудський знак було задрапіровано розтяжкою "Врятуй вершину!", щоб привернути увагу людей до збору коштів.

Цікаво, що сама емблема Hollywood, встановлена на схилі пагорба, спочатку не мала відношення до кіно.

Вона була зроблена в 1923 році як реклама нового району, що будувався, за назвою Hollywoodland.

Реклама:

Головне сьогодні