10-річна дівчинка вижила після укусу смертельно небезпечної медузи

— 28 квітня 2010, 13:56

Науковці шоковані, бо досі жодній людині не вдавалося залишитися живою, отримавши таку кількість отрути, пише "The Daily Mail" із посиланням на "ABC news" в Австралії.

Тварина вжалила Рейчел, коли та купалася у річці. Коли13-річний брат дівчинки витягнув її на берег, Рейчел лише встигла сказати йому, що не бачить та не може дихати, і втратила свідомість. Отруйні щупальця медузи усе ще лишалися на її тілі.

Фахівець із зоології та тропічної екології, доцент Університету Джеймса Кука, Джеймі Сеймур каже: "Те, що дівчинка вижила після таких значних укусів, просто нечувано".

"Коли я побачив фотографії поранень, то чесно сказав, що ця дитина не мала б вижити. Я маю на увазі, вони були просто жахливими", - каже експерт.

"Зазвичай, побачити людей, які одержали таку кількість доторків щупалець кубомедузи, можна лише в морзі", - розповідає науковець.

Наразі вчених дуже цікавить, як відбуватиметься надалі одужання Рейчел, і чи матиме її зустріч із отруйною твариною якісь віддалені наслідки.

"Найбільше боялися ушкодження мозку, але її когнітивні навички та тести пам'яті в повному порядку", - запевняє батько дівчинки Джефф Шердлофф.

Він наполягає на необхідності встановлення більшої кількості застережних знаків у тих місцях, де водяться отруйні медузи.

На згадку ж про страшну пригоду Рейчел залишаться численні шрами.

Реклама:

Головне сьогодні