Тест

"Сірі" мобільні телефони відключатимуть без попередження

Про це попереджає Український державний центр радіочастот. Усім бажаючим придбати мобільні телефони центр нагадує, що купувати потрібно лише ті мобільні термінали, коди ІМЕІ яких внесені до узагальненої бази даних центру.

Під мобільними терміналами маються на увазі мобільні телефони GSM-модеми, пристрої автоматики, прилади сигналізації, що містять у своєму складі GSM-модуль.

Будь-які заяви про скасування відключення "сірих мобільних телефонів не мають під собою жодних законних підстав, наголошують в центрі радіочастот.

Над механізмом припинення обслуговування абонентів, легальність походження телефонів яких не встановлена, сьогодні працюють НКРЗ, УДЦР та оператори стільникового зв'язку.

Як тільки буде вирішено технічні питання, всі мобільні термінали, які знаходилися в "сірому" списку бази даних центру понад трьох місяців, будуть відключені без додаткового попередження.

Зверніть увагу

Якщо ваш телефон потрапив до "сірого" списку, власник такого засобу, перш за все, отримає (або вже отримав) повідомлення від оператора мобільного зв'язку з попередженням про припинення обслуговування цього телефону через три місяці.

З настанням цього терміну відключення телефонів буде здійснюватися без додаткового попередження.