У Латвії з'явилися "політичні презервативи"

— 11 травня 2010, 10:00

Для оформлення захисних гумових виробів були використані зображення відомих місцевих політиків, передає Лента.ру з посиланням на DELFI.

Зокрема, латвійці можуть придбати презервативи із зображенням лідера опозиційної Народної партії Андріса Шкеле, мера Риги Нілу Ушакова, лідера партії ЛПП/ЛЦ Айнара Шлесерса, колишнього міністра фінансів Атіса Слактеріса та колишнього глави уряду Айгара Калвітіса.

На упаковках "політичних презервативів" містяться спеціальні інструкції. Так, презервативи під назвою "Nasing specal" (спотворене Нічого особливого) рекомендується використовувати після уроків англійської мови.

Фраза "Nasing specal" стала в Латвії крилатою після того, як її використав міністр фінансів Атіс Слактеріс в інтерв'ю, опублікованому в розпал економічної кризи наприкінці 2008-го року (таким чином чиновник відповів на запитання "Що відбулося з латвійською економікою?").

Приводом для жартів також став не надто високий рівень володіння англійською мовою, який продемонстрував чиновник.

Журналісти опитали деяких політиків з приводу продажу презервативів з їх зображенням. Так, мер Риги Ніл Ушаков заявив, що його це не турбує. У свою чергу, лідер ЛПП/ЛЦ Айнар Шлесерса розцінив це як поганий жарт.

"Політичні презервативи" випустила компанія Censuns. Представник її керівництва Гіртс Лочмеліс розповів, що над дизайном упаковок працювали кілька десятків людей.

Реклама:

Головне сьогодні