Пом'якшено вимоги до маркування ліків шрифтом Брайля

— 11 травня 2010, 17:10

Міністерство охорони здоров'я України визначить перелік ліків, упаковка яких не маркірується шрифтом Брайля або шрифтом Брайля вказується тільки найменування лікарського засобу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За прийняття відповідних поправок до закону про "Про лікарські засоби" (щодо маркування лікарських засобів шрифтом Брайля) у вівторок проголосували 273 депутати Верховної Ради.

Як пояснив, представляючи законопроект, заступник голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Віктор Корж, його мета - зберегти введене з початку 2010-го року вимогу про обов'язкове маркування шрифтом Брайля ліків із зазначенням дози діючої речовини та лікарської форми для тих ліків, якими користуються люди з проблемами зору без допомоги лікаря.

[L]Як повідомлялося, виробники ліків і аптеки заявили про неможливість в короткі терміни переоснастити виробництво для виконання вимог закону про обов'язкове маркування всіх ліків шрифтом Брайля, а також про наявність запасів ліків на складах без такого маркування.

Шрифт Брайля - шрифт для сліпих, був розроблений французом Луї Брайлем. Для зображення букв у шрифті Брайля використовуються 6 крапок, розташованих у два стовпчика, по 3 у кожному, частина з яких випуклі, і за рахунок їх розташування позначаються різні літери й символи.

Реклама:

Головне сьогодні