Великий ніс береже ваше здоров'я

— 18 травня 2010, 13:23

Виявляється, великі носи, через які їхніх власників зазвичай беруть на кпини, допомагають не заслабнути та захищають від вірусів грипу, повідомляє The Daily Mail.

Що більшим є ніс, то ефективнішим буде натуральний бар'єр, що перешкоджає часточкам пилу та бактеріям потрапляти до організму, стверджують дослідники.

Було підраховано, що власник великого носа вдихає на 7% менше різних забрудників. Великий ніс "приймає удар на себе", не дозволяючи мікробам потрапити до рота, а також здатен зменшити прояви алергії, наприклад, на квітковий пилок.

"Ніс виступає та створює кращий захист для рота. Великий ніс може знизити ризик зараження", - запевняє доктор Рене Ентоні.

Усе це є вельми хорошою новиною для акторів Жерара Депард'є та Сари Джесіки Паркер, співаків Барбри Стрейзанд та Баррі Манілова, які, як відомо, мають носи чималих розмірів, зазначає видання.

Для незвичного експерименту команда дослідників з Університету Айови використала два штучні носи, один з яких був у 2,3 рази більшим за інший. Результати дослідження були надруковані у журналі Літопис професійної гігієни.

Реклама:

Головне сьогодні