У ДАІ закінчилися "червоні" номери – як бути в такій ситуації

— 19 травня 2010, 10:49

Такі номери видають, поки авто змінює власника (вони дійсні протягом півроку), а без них постанова Кабміну №1388 від 1998 року забороняє знімати машини з обліку.

"Мені терміново потрібні гроші на лікування, доводиться продавати авто, тепер угода зривається, тому що хтось не виготовив номери. Я не один такий, усім відмовляють", - обурюється читач видання "Сегодня", який намагався в київському МРЕВ №6 зняти авто з обліку для продажу.

У МРЕВ №6 підтвердили, що номерів немає, але не змогли відповісти: чому, коли з'являться і як бути в такій ситуації власникам авто.

Керівник прес-служби департаменту ДАІ Ніна Хмелевська сказала, що дефіцит номерів дійсно є, але до кінця тижня вони з'являться.

Чому виникла нестача, департамент не коментує, але Хмелевська роз'яснила, що якщо комусь терміново необхідно зняти авто з обліку, а "червоних" номерів немає, питання потрібно вирішувати в індивідуальному порядку з керівництвом МРЕВ.

Юрист Вадим Володарський, який захищає права водіїв, стверджує, що відсутність у ДАІ тимчасових номерів - не привід, щоб позбавляти людину права розпоряджатися своїм майном, у даному випадку авто.

"Подайте заяву на ім'я начальника МРЕВ, краще особисто. Зазвичай на цій стадії питання вирішується, просто в документі про зняття з обліку роблять позначку, що тимчасові номери не видавалися. А письмову відмову можна оскаржити в суді, подати позов про завдану шкоду, якщо з вини ДАІ зірвалася угода", - пояснює він.

Реклама:

Головне сьогодні