Тест

Табачник проти скорочення уроків фізкультури

На брифінгу Дмитро Табачник зауважив, що школярі у віці 10-16 років повинні мати, як мінімум, 8 годин рухової активності протягом тижня, повідомляють Українські новини.

Він розкритикував попереднє керівництво міністерства за те, що після окремих випадків смерті школярів на уроці фізкультури міністерство пішло найпростішим шляхом - скасувало заняття фізкультурою й замінило теоретичними заняттями з історії спорту.

[L]

Табачник зазначив, що міністерству відомо про смерть школяра в Одеській області 14 травня на уроці фізкультури й що комісія від Міносвіти вже відправилася на місце розслідувати причини трагедії.

На думку міністра, однією з причин трагічних випадків на уроках фізкультури в школах є також те, що попередній уряд не реалізував прийняте ним рішення про введення медичного працівника в кожній школі.

На реалізацію цього заходу, підкреслив міністр, потрібно 40 мільйонів гривень, але вони так і не були виділені.

Табачник також повідомив, що перед початком цього навчального року міністерство має намір провести обстеження стану здоров'я школярів.

На думку міністра, у школах щотижня має бути 3-4 заняття фізкультурою, а учнів зі слабким здоров'ям варто звільнити від уроків фізкультури.

"Проблему вирішити виключенням фізкультури й спорту неможливо. Потрібно обстежити дітей і кожному запропонувати індивідуальну програму", - вважає міністр.

За словами Табачника, міністерство планує 19-20 серпня провести нараду, на якій серед іншого обговорити обсяги занять фізкультурою в загальноосвітніх школах.