Роботи-домогосподарки можуть бути небезпечними для людини

— 20 травня 2010, 13:05

Німецькі дослідники намагались дізнатись, що відбувається під час інцидентів, де роботи використовують гострі предмети разом з людьми.

Для експерименту вони використовували руку робота, яка тримала гострий предмет, такий як ніж, запрограмована різати "все м'яке".

[L]

У деяких випадках, твердять дослідники, роботи ненароком могли поранити людину, іноді "навіть смертельно", повідомляє Бі-Бі-Сі.

Для тестів використовували руку робота вагою 14 кг радіусом дії 1,1 метра, яка мала у розпорядженні кілька гострих предметів для домашнього вжитку: кухонний ніж, ножиці, викрутка.

Її запрограмували використовувати ці гострі предмети, щоб колоти та різати силіконову лампу, ногу мертвої свині та руку людини-добровольця.

Рука колола та різала лампу та свинячу ногу, коли була відключена система безпеки. Глибокі порізи, як твердять дослідники, могли б призвести до летального результату, якщо нанести на живу тканину.

Троє дослідників провели такі тести, оскільки, як вони твердять, вони бачать майбутнє, коли роботи почнуть допомагати людям у щоденній роботі по дому.

Реклама:

Головне сьогодні