Батьки, що працюють, приділяють дітям 36 хвилин на день

— 24 травня 2010, 01:29

Спеціальне опитування, організоване страховою компанією Admiral, охопило 3 тисячі родин у Великобританії, повідомляє The Telegraph.

97% батьків назвали своїх дітей, безперечно, найважливішим пріоритетом у своєму житті, проте 80% зізналися, що не приділяють їм достатньо уваги.

Двічі на тиждень бодай один з батьків затримується на роботі й пропускає сімейну вечерю. Щонайменше чотири вечори на тиждень батьки проводять, заглибившись у власну електронну пошту.

70% батьків визнали, що проводять вільний час за прибиранням або приготуванням їжі замість того, аби погратися з дітьми.

56% ловили себе на обіцянках обов'язково погратися з дітьми, але пізніше, щойно закінчать роботу, перевірять пошту або приберуть.

Самі ж діти, яким дослідники також ставили запитання, скаржились, що їхні тата й мами надто заклопотані роботою, прибиранням або перевіркою електронної пошти, аби вони мали змогу звернутися до них.

Вісім з десяти дітей сказали, що втомилися від того, що їх садять перед телевізором, замість того, щоб розважити.

"Ми живемо у надто заклопотаний час, коли багато батьків забирає роботу додому, їдучи з офісу, і це має негативний вплив на їхні стосунки з дітьми", - зазначає представник Admiral Джеймс Керндафф.

"Батькам слід пам'ятати, що ігри з дітьми - це чудовий спосіб позбутися стресу та забути про роботу", - радить він.

Дітям же несила весь час почуватися на другому плані. Дві третини опитаних сказали, що тато й мама завжди відповідають "потім", коли їх просять допомогти з домашнім завданням або погратися.

Шістьом з десяти дітей хотілося, щоб батьки менше працювали і більше часу приділяли їм.

Дев'ять з десяти батьків запевнили, що працюють заради того, щоб їхнім дітям добре жилося, а тримають будинок у чистоті, аби дітям було затишно.

Проте 86% батьків визнали, що їхнім дітям більше хотілося б бути разом з ними, аніж сидіти на самоті перед телевізором, доки батьки працюють або прибирають.

Реклама:

Головне сьогодні