З 1 липня скутеристів не штрафуватимуть

— 24 травня 2010, 20:44

Як повідомляє газета "Сегодня", в регіональних управліннях ДАІ до цих пір немає номерних знаків для цих транспортних засобів, тому їхню реєстрацію ще не починали.

"Їхнє виготовлення не було профінансовано через кризу. Крім того, у більшості автошкіл немає інструкторів і мопедів", - пояснює глава прес-служби ДАІ Дніпропетровської області Володимир Лебедєв.

В департаменті ДАІ запевняють, що всі регіони номери отримають у термін, а скутеристів штрафувати не будуть ще півроку.

"З огляду на проблеми, реєстрація почнеться з 1 липня. Вже внесені відповідні зміни в законодавство", - повідомила глава прес-служби ДАІ Наталія Хмелевська.

Вона також зазначила, що права не є проблемою: "В Україні досить автошкіл, які працюють з категоріями А1. Ті, у кого вже відкрита категорія А (мотоцикл) або В (легковий автомобіль), здають тільки водіння".

Скутеристи вважають, що нові вимоги несправедливі.

"Реєстрація та отримання прав обійдеться в 2-3 тисячі гривень, стільки ж коштує сам моторолер", - говорить скутерист з Дніпропетровська Євген Любніцкій.

Як відомо, у грудні 2009 року було ухвалено постанову Кабміну, згідно з якою реєстрація транспортних засобів з об'ємом двигуна до 50 куб. см повинна була початися з 1 січня 2010 року.

З 1 липня за проїзд на скутері без номерних знаків передбачався штраф від 170 грн., без прав - від 400.

Реклама:

Головне сьогодні