Алергії зменшують ризик раку

— 25 травня 2010, 14:51

Дослідники виявили, що жінки, які страждають на астму, мають на 30% меншу вірогідність захворіти на рак яєчників, повідомляє The Daily Mail.

Діти, що мають алергію на інгаляційні речовини, на 40% менше ризикують захворіти лейкемією.

"Алергії - це загальна активація імунної системи", - пояснює керівник відділення легеневих захворювань та інтенсивної терапії Медичного центру Вейл Корнелл Рональд Крістал.

"Попереду ще чимало роботи, але цифри вказують на те, що алергія статистично є вагомим захисним фактором", - каже епідеміолог з Техаського технічного університету Забер Малла.

У дітей із респіраторними алергіями показники захворюваності на рак горла, шкіри легенів та кишечника є нижчими, ніж у їхніх ровесників - дійшли висновку лікарі з Університету Корнелла.

Інші дослідження вказують на нижчий ризик захворювання на лімфому нон-Ходжкіна та рак шлунку, а епідеміологи з Гарварду спостерігають очевидний зв'язок між раком мозку та астмою, екземою та поллинозом.

Канадські вчені вказують на те, що захворювання на поллиноз чи алергію знижує шанси захворіти на рак підшлункової залози на 58%.

Одним з підтверджень стало й останнє дослідження раку та лейкемії, проведене в Університеті Міннесоти.

Підозри щодо існування зв'язку між алергічними та онкологічними захворюваннями вчені мали й раніше. Проте останнім часом на користь цієї неймовірної теорії свідчать усе більше результатів досліджень, проведених у різних країнах.

Реклама:

Головне сьогодні