Дантисти заспокоюватимуть пацієнтів електричними та звуковими хвилями

— 25 травня 2010, 17:28

Дія приладу полягає у черепній електротерапевтичній стимуляції (CES): апарат NuCalm складається з генератора та навушників, через які до мозку пацієнта надходять заспокійливі електричні та звукові частоти.

Вже за п'ять хвилин мозкові хвилі повільнішають та набувають стану, що відповідає глибокій релаксації, медитації та сну, пише The Daily Mail..

Задля підсилення ефекту пацієнти можуть надягнути темні окуляри та прийняти легке заспокійливе.

Клінічні дослідження довели ефективність CES у лікуванні стресів, безсоння, хронічної тривоги та посттравматичного стресу. Вочевидь, ці хвилі сприяють викиду гормонів серотоніну та допаміну, що відповідають за відчуття спокою.

Результатом випробування, проведеного нещодавно, стало зменшення відчуття паніки в неспокійних пацієнтів на 50% або більше.

"Із NuCalm пацієнти входять до стадії сну "альфа" - стану глибокої релаксації та дрімоти, що знаходиться посередині між сном та пробудженням - без ліків або побічних ефектів", - каже дантист Мервін Друйен з London Cosmetic Dentistry.

"Пацієнти не сплять і можуть відповідати на мій голос, проте вони не відчувають занепокоєння або напруги. Загалом ефект сильний. Я бачив пацієнтів із нервовим темпераментом, які залишалися цілком спокійними", - каже Друйен.

"Я звикла почуватися наляканою та тремтіти у кріслі дантиста. Я записувалась на прийом і завжди намагалася скасувати візит... З NuCalm моє тіло відчутно розслабилося й залишалось таким. Зазвичай звук свердла змусив би мене смикатися, проте я була така спокійна, що він мене не турбував", - розповідає одна з пацієнток.

Результати дослідження було опубліковано у журналі Academy of General Dentistry.

Реклама:

Головне сьогодні