Time: Топ-10 найепатажніших виступів в історії Євробачення

Першою в десятці опинилася Вєрка Сердючка, про яку Time пише як про "культову постать" та "королеву трансвеститів", яка "набула популярності, насміхаючись з жінок середнього віку та граючи на стереотипах, що змальовують українських селян як дурників".

Своїм виступом на "Євробаченні-2007" Вєрка не на жарт розлютила Росію. Так, у її пісні "Dancing Lasha Tumbai" росіянам почулося "Russia goodbye". Тоді Сердючка запевняла, що її "lasha tumbai" - це всього лише "збиті вершки" монгольською.

Несамовиті танці Сердючки допомогли їй здобути чимало фанатів у Європі та друге місце в конкурсі. Російські чиновники жарту не зрозуміли і заборонили Андрію Данилку виступати в країні протягом року.

Учасники хеві-метал гурту з Фінляндії Lordi за 14 років свого існування жодного разу не виступали без латексних масок монстрів. Не став винятком і їхній виступ на "Євробаченні-2006" з піснею "Hard Rock Hallelujah". Комбінація жахливих елементів та піротехніки виявилась вдалою, і Lordi перемогли у конкурсі. Сингл очолив фінські чарти та увірвався до Toп-10 у восьми європейських країнах.

Українська виконавиця Світлана Лобода відзначилась у 2009-му з піснею "Be My Valentine (Anti-Crisis Girl)". Співачка розпочала свій перформанс з танцю навколо жердини... Англійська - не її рідна мова, проте їй вдалося донести доволі непристойний зміст своєї пісні та завоювати 12 місце, зауважує Time.

У 2007-му DJ BoBo від Швейцарії та його танцівники мали намір представити себе у ролі останніх жертв графа Дракули. Натомість вони зі своєю піснею "Vampires are alive" виглядали наче на танцях у дитячому таборі на Хеловін. Королями Євробачення їм стати не вдалося - вони посіли 20 місце з-поміж 28 країн у півфіналі.

Ексцентричний перформанс Laka, що представляв у 2008-му Боснію та Герцеговину, мав зображувати життя у невеличкому боснійському селищі. Доки Laka співає, чотири наречені тримають букети та в'яжуть, а дурнувата праля гасає колами навколо свого залицяльника. Пісня "Pokusaj" одержала тоді 10 місце.

Сильвія Найт із "Congratulations" виступала від Ісландії у 2006-му. Коли за неї не проголосували у півфіналі, вона накинулася на журналістів, заявивши, що публіка її не вподобала "бо вона не шльондра з Голландії". Після конкурсу Найт організувала фотосесію, під час якої погрожувала стрибнути з мосту.

До Топ-10 увійшов також британський гурт Bucks Fizz, що переміг у конкурсі у 1981 з піснею "Making your mind up". Фривольний, як на той час, виступ вразив тогочасного глядача білявим кошлатим волоссям виконавців та зникненням спідниць вокалісток посередині виступу. Пісня очолила чарти у дев'яти країнах.

Дует Alex swings Oscar sings, що виступали минулого року за Німеччину, поєднали вокал із сексуальністю відомої танцівниці Діти фон Тіз. Із батогом та на дивані вона представляла однойменну героїню пісні "Miss Kiss Kiss Bang". Однак глядачів такий номер не надто вразив - Німеччина одержала 20 місце.

Ортодоксальні євреї були приголомшені, коли транссексуалка Dana International із піснею "Diva" виборола право представляти Ізраїль на "Євробаченні-1998".

"Моя перемога доводить, що Бог на моєму боці", - сказала вона пізніше, здобувши перше місце. "Я хочу послати моїм критикам прощення... Я частина єврейського народу". "Diva" була розтиражована у 400 тисячах копій та увійшла до Топ-10 у п'яти європейських країнах.

Якби Ксена, принцеса-воїн вела заняття з аеробіки, це мало б виглядати саме так. Українська зірка Руслана у 2004-му поєднала "гірські карпатські танці", батоги та чимало хутра, й встановила нові стандарти перформансів Євробачення.

Саме з нею нерідко пов'язують зародження моди на етніку, що панує на конкурсі в останні роки. У 2004-му Руслана прорвалася до перемоги, і її альбом очолив чарти у Бельгії, Греції та Україні, де став п'ять разів платиновим.

Увага! Не пропустіть! У четвер в Осло від України виступатиме співачка Alyosha. Трансляція півфіналу розпочнеться о 22 годині на Першому національному телеканалі.

Реклама:

Головне сьогодні