13-річний американець став наймолодшим підкорювачем Евересту. Відео

— 27 травня 2010, 12:07

13-річний американський хлопчик Джордан Ромео став наймолодшою людиною, яка підкорила гору Еверест, повідомляє The Associated Press.

Підліток досяг вершини у 8850 метрів у супроводі свого батька Пола та ще кількох дорослих.

Джордан так був схвильований сходженням, що з самої вершини гори зателефонував своїй матері, щоб поділитися враженнями.

"Мама, я тобі дзвоні з даху світу", - переповіла кореспонденту ВВС слова сина Лі Енн Дрейк.

Своє сходження на гору хлопець розпочав з китайської території, оскільки за непальськими законами підйом на Еверест можливий лише з 16-річного віку.

Коли ж Джордан з компанією спустилися до підніжжя гори, на них вже чекали журналісти, щоб з перших вуст почути враження.

"Це було почуття, яке не можна передати словами. З вершини відкривається таки вид, що можна побачити кожну точку світу", - зізнався 13-річний американець.

Він також зауважив, що сходження було важчим, ніж він думав, і він з нетерпінням чекають зустрічі з друзями і сім'єю.

Батько Ромеро заявив, що немає нічого поганого в тому, що його син вирішив піднятися на таку вершину.

"Ми були так підготовлені, все пройшло ідеально. Вік не має жодного значення", - пояснив Пол.

Раніше наймолодшим підкорювачем Евересту вважався непалець Темба Тшері. Він дістався вершини гори у 2001-му році, коли йому було 16-ть.

Для 13-річного Джордана Еверест став шостою вершиною, яку він підкорив. Так, у 2007-му року він піднявся на гору Косцюшко в Австралії, і в тому ж році на Ельбрус і гору Аконкагуа в Аргентині. Роком пізніше він піднявся на вершину гори МакКінлі на Алясці. А Кіліманджаро він підкорив у 2006 році - у віці 10 років.

До речі, кілька днів тому українські альпіністи підняли національний прапор на одному з найвищих восьмитисячників нашої планети - Макалу.

Реклама:

Головне сьогодні