Тест

Дворічний хлопчик з Індонезії викурює дві пачки цигарок на день

Дворічний малюк Арді Різал викурює 40 цигарок на день, пише Huffington Post.

Нині дитина важить більше 25 кілограмів. Зазвичай Арді пускає кільця диму, роз'їжджаючи на своїй іграшковій вантажівці, бо йому несила бігати з іншими дітьми, пише The Sun.

"Він цілком залежний. Якщо в нього немає цигарок, він стає дратівливим, кричить та б'ється головою об стіну. Він каже мені, що в нього паморочиться в голові й він почувається хворим", - скаржиться його 26-річна матір Діана.

Здоров'я хлопчика не викликає занепокоєння у його батька, 30-річного Мохаммеда.

"Як на мене, він виглядає досить здоровим. Я не бачу проблеми", - каже батько Арді.

Місцеві чиновники запропонували купити малюкові справжній автомобіль, якщо той покине палити.

Дитяче паління перетворюється на серйозну проблему в Індонезії. 25% дітей віком від 3 до 15 вже спробували цигарки, 3,2% вже є активними курцями, повідомляло The Daily Mail.

Закон про здоров'я, що був прийнятий у цій країні в 2009-му, формально визнав, що паління викликає залежність. Антитютюнова коаліція намагається вибороти жорсткіші обмеження щодо паління у громадських місцях, рекламних щитів, а також вимагає збільшити розмір застережень про шкоду для здоров'я на пачках цигарок.

Представник Міністерства промисловості Індонезії запевнив, що цього року уряд має намір обмежити кількість курців у країні, зокрема зменшивши обсяг виробництва цигарок до 240 мільярдів, порівняно з 245 мільярдами у 2009-му.