Однолітки ледь не довели 11-річного хлопця до смерті від анорексії

— 28 травня 2010, 16:14

Хлопчик, що вирішив схуднути через кпини однолітків, уникав навіть запахів їжі, аби не набрати з них зайвих калорій, повідомляє The Sun.

"Він настільки погано харчувався, що в нього почалися галюцинації, й було велике навантаження на серце", - згадує матір, 39-річна Черіл.

Її син марив самогубством, тож медичний персонал чергував біля нього цілодобово.

Захоплення Тейлора дієтами почалося, відколи на дитячому майданчику з нього почали кепкувати через надмірну вагу.

"Кілька друзів насміхалися з нього через те, що він повний. Вони не мали злих намірів, проте, я гадаю, саме це було каталізатором до харчового порушення", - згадує матір.

"Він сказав мені, що потворний, й ненавидить свій вигляд", - каже Черіл.

Після перегляду по телевізору однієї з програм про здоровий спосіб життя, хлопчик остаточно вирішив схуднути й став прискіпливо вираховувати калорії. За кілька місяців захоплення Тейлора перейшло в одержимість.

Рідні стали помічати, що дитина ховає або викидає їжу. Дійшло до того, що Тейлор дозволяв собі з'їдати лише шматок курки та пів помідора на день.

"Він зважувався по кілька разів на день та весь час дивився у дзеркало. Я бачила лише хворобливо худого хлопчика із ребрами, що випиналися - а він казав, що виглядає товстим", - розповідає мати Тейлора.

Згодом Тейлору стало здаватися, що калорії містяться не лише у їжі, а й у запахах. Поїздка до табору обернулася для хлопчика справжніми тортурами - через запахи їжі, що готувалася на вогні.

"Він відмовився користуватися шампунями або милом, бо вважав, що вони містять калорії", - пригадує матір.

Після 8 місяців гонитви за ідеальним тілом Тейлор втратив свідомість й був доправлений до лікарні.

Хлопчика вдалося врятувати. Нині вже 12-річний Тейлор знов відвідує школу.

"Харчові порушення вражають хлопців так само, як і дівчат. Маленькі діти все більше підпадають під вплив нереалістичних зображень так званих ідеальних фігур", - каже речник Асоціації харчових порушень Beat.

На сьогодні від анорексії страждає 1,6 мільйонів британців, зазначає видання. Кожен десятий з них - чоловік.

Реклама:

Головне сьогодні