Топ-10 надзвичайно високих статуй

Статую вагою 6 тон збудували у дворі церкви Solid Rock у 2004 році - її назвали "Цар царів", однак через схожість піднесених до неба рук із жестом арбітра в американському футболі статую неофіційно прозвали "Ісус оголошує тачдаун".

"Цар царів", Монро, США

До топ-10 статуй світу увійшов радянський монумент "Родина-мать зовет", що був встановлений у Волгограді у 1967 році. На час створення статуя була найвищою у світі - її загальна висота 85 м, з яких висота жіночої фігури - 52 м. Вага статуї - 8 тисяч тон, меча - 14. До підніжжя статуї ведуть 200 сходів, що знаменують 200 днів Сталінградської битви.

"Родина-мать зовет", Волгоград, Росія

Серед світових гігантів опинилась Статуя Свободи, що стоїть у Нью-Йорку. Штатам її подарували французи з нагоди 100-річчя американської революції - 1876 року. Втім статую завершили лише 1884 року, а доставили на американський берег ще через рік. Висота "Леді Свободи", як ще називають цю статую - 46 м.

Статуя Свободи, Нью-Йорк, США

Одна з найбільших статуй Будди Тяньтан знаходиться в Гонконзі на острові Лантау. До її підніжжя, що знаходиться на пагорбі, ведуть 268 кам'яних сходів.

Статуя Будди на острові Лантау, Китай

Статую Африканського ренесансу в Дакарі представили широкому загалу 3 квітня 2010 року в присутності 19 голів африканських держав. І вже одразу почали лунати різні скарги: від того, що 49-метровий монумент занадто дорогий (28 мільйонів доларів), до того, що він просто потворний (кілька разів згадувалося слово "сталіністський").

Статуя Африканського ренесансу, Дакар, Сенегал

Крім того, у десятці гігантів опинилась найбільша у світі статуя з бронзи - "Руки, що зцілюють". Дві 30-тонні долоні, складені у молитві, знаходяться у місті Тулса у штаті Оклахома.

"Руки, що зцілюють", Тулса, США

Статуя Христа Спасителя, що височіє на горі Корковадо над Ріо-де-Жанейро, має заввишки 39,6 м і важить 700 тон. Нині статуя Христа Спасителя стала символом міста і Бразилії загалом. У 2007 році її внесли до списку Семи нових чудес світу.

Статуя Христа Спасителя, Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Найбільшу кінну статую - Чингісхана - відкрили у Монголії в січні 2009 року. Статуя заввишки 40 м стоїть на 10-метровому підніжжі, в якому встановлені 36 статуй, що символізують 36 ханів, які правили Монголією після Чингісхана.

Статуя Чингісхана, Зоджін Болдог, Монголія

Статую Золотого бурильника у штаті Оклахома, що присвячена працівникам нафтової індустрії, було збудовано ще в 1953 році. 23-метровий чоловік із заліза й бетону важить 22 тони і може встояти навіть перед торнадо.

"Золотий бурильник", Тулса, США

Остання у десятці: статуя Ханумана - божественної мавпи в індуїзмі - стоїть у Нью-Делі, Індія. Ханумана шанують як наставника в науках і покровителя сільського життя. У Нью-Делі цю яскраву оранжеву і величезну статую можна і не помітити, адже вона знаходиться посеред людного району міста з дуже активним дорожнім рухом.

Статуя Ханумана, Нью-Делі, Індія

В індуїзмі Хануман вважається командувачем армії мавп. Він народився від напівбогині і бога вітру і міг літати та рости нескінченно високо. Ще крихітним малюком він намагався вхопити сонце, вважаючи, що це шматок фрукту. Пізніше Хануман використовував свою силу задля добра і для служіння богу Рамі.

За матеріалами Time, фото Wordpress

Реклама:

Головне сьогодні